Nutricosmetics en Voedingssupplementen

LavieSage Nutriecosmetics

Laviesage nutricosmetics zijn specialistische supplementen voor cosmetische doeleinden zoals anti-aging, huidverjonging, huidverbetering en het oplossen van huidproblemen. Ze bevatten bouwstoffen, vitaminen, mineralen en essentiële vetten voor het beschermen, voeden en verbeteren van de huid. Ze ondersteunen het lichaam bij het onderhoud en de aanmaak van nieuw bindweefsel, collageen en elastine en zorgen voor een mooie, gezonde en stralende huid.

laviesage-laviesage-skin-protect-180-tabs

 

Waarom is alleen gezonde voeding niet voldoende?
Onze hedendaagse voeding bevat onvoldoende vitaminen en mineralen om meerdere redenen.

Als eerste bevat de grond waarop groente en fruit tegenwoordig geteeld wordt nog heel weinig voedingswaarde. De aarde is uitgeput omdat er zoveel van gevergd is de laatste jaren. Ook al omdat er meerdere oogsten per jaar worden geproduceerd, en omdat er eenzijdig geteeld wordt. Vroeger wisselde men de gewassen af, zodat de grond weer bij kon komen in de tussentijd.

Als tweede reden is er het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Wat is nu eigenlijk “het immuunsyteem”? 

  1. Wij hebben allemaal een afweersysteem.
    Onze lichaamsbarrières zijn hierin als eerste belangrijk om ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Dat betekent dat onze huid en onze darmen optimaal van kwaliteit dienen te zijn.
  2. Is het virus (of een andere ziekteverwekker) toch door de deur (omdat de schuifdeuren niet goed dicht zaten (lekkende darm), naar binnen gekomen, dan moet ons immuunsysteem in actie komen. In eerste instantie ons aangeboren immuunsysteem en lukt dat niet, ons adaptieve immuunsysteem.
  3. Wat kunnen we doen om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren? Het immuunsysteem moet aan, maar ook weer uit kunnen. Vitamine Cen D3 zorgen ervoor dat de witte bloedcellen optimaal hun werk kunnen uitvoeren, en dat er geheugencellen worden geproduceerd. Dus mocht je nog een keer besmet raken met wat voor virus dan ook, weet het immuunsysteem feilloos wat het moet doen.
  4. Waarom stress verminderen?
    Stress zet ook onze barrières open.

Wat is nu eigenlijk een virus?

  • Niet levend microscopisch klein deeltje (kleiner dan een bacterie)
  • Bestaat uit erfelijk materiaal
  • Verpakt in een eiwitomhulsel
  • Een virus heeft een gastheer nodig om zich te vermenigvuldigen en zoekt een cel op om in te wonen (besmetting) en zich zo te kunnen vermeerderen (dit is de infectie).

Waarom hebben zoveel mensen een Vitamine C tekort?
Veel zoogdieren kunnen zelf vitamine C aanmaken, maar de mens is dit vermogen tijdens de evolutie kwijt geraakt. Je bent dus volledig afhankelijk van vitamine C uit voeding. Maar dat valt vandaag de dag dus niet mee.

Uit recente onderzoeken van het CBS blijkt dat slechts 25% van de Nederlanders voldoende groente en fruit binnen krijgt. Dat betekent dat ¾ van onze medemensen een meer of minder ernstig tekort hebben.

Vitamine C tekort door langdurige opslag
Door het langdurig opslaan van groente en fruit vermindert de hoeveelheid vitamine C. Dit is vooral het geval als het niet koel en donker wordt bewaard. Want vitamine C is labiel voor hitte, licht en zuurstof.

Vitamine C verminderd bij bereiding van voedingsmiddelen

Het bewerken van voedingsmiddelen vermindert het gehalte aan vitamine C aanzienlijk. Zo wordt een groot deel van de vitamine C verwijdert bij het schillen van groente en fruit. Want vitamine C zit voornamelijk in de schil.

Daarnaast kan vitamine C slecht tegen verhitting en raakt het (deels) verloren door koken, stomen, grillen en roerbakken van groente. Ook is vitamine C labiel voor zuurstof. Dus ook voor het snijden van groente en fruit vermindert het gehalte aan vitamine C. Want dit vergroot het oppervlak en daarmee de blootstelling aan zuurstof. Verder wordt vitamine C tijdens de voedselverwerking afgebroken door enzymen die zich in het voedingsmiddel bevinden.

We hebben meer vitamine C nodig
We hebben tegenwoordig een verhoogde behoefte aan vitamine C tijdens chemische, psychologische en fysiologische stress. Bijv. door sigarettenrood, luchtverontreiniging, zware inspanningen, allergieën, kanker.

Gevolgen van een tekort aan vitamine C
De bekendste functie van vitamine C is zorgen voor een goede afweer. Een ook de oxidatieve stress is bij velen bekend.

Maar vitamine C staat ook bekend als het “anti-agings-vitamine”, het speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen.

Tevens speelt het een rol bij ons energie-systeem en als anti-oxidant tegen vrije radicalen (ontgiftiging)

Verminderde afweer (immuunsysteem)
Voor een goede afweerfunctie is voldoende vitamine C nodig. Bij een tekort loop je een groter risico voor infecties.

Afname van de collageenproductie
Vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen en behoud van gezond bindweefsel. Niet alleen voor de opbouw van onze huid, maar ook voor pezen en ligamenten, kraakbeen, botten,  binnenkant van de darmen, bloedvaten etc.

Een bekend symptoom van een tekort aan vitamine C is scheurbuik. Kenmerk hiervan is het scheuren van bloedvaten, breken van botten etc.

Verminderde omzetting van signaalstoffen in de hersenen
Bij de omzetting is vitamine C nodig. Een tekort aan vitamine C kan dus zorgen voor geheugenproblemen.  Verder kan het leiden tot een verminderde productie van adrenaline en serotonine. Dit uit zich in prikkelbaarheid en depressie.

Tekort aan anti-oxidanten

Vitamine C is onze bekendste anti-oxidant
Het speelt een rol in ons cholesterolproces. Een tekort kan dus de kans op hart- en vaatziekten vergroten.

Verminderde ijzer-opname
Vitamine C is nodig bij de opname van ijzer. Dus een tekort aan vitamine C kan een ijzertekort opleveren. Het gevolg kan bloedarmoede en vermoeidheid zijn.

Waar zit veel vitamine C in?
Groente en fruit zijn de belangrijkste voedingsbronnen, vooral koolsoorten, citrusvruchten en kiwi.

Zink, jouw nieuwe weerstandbooster?
Zink is een mineraal net zoals calcium, ijzer en magnesium. Dit betekent dat het een stof is die je niet zelf kunt aanmaken, maar die je lichaam wel nodig heeft.

Zink speelt een cruciale rol in tal van processen in ons lichaam. Zo is het een bouwsteen van allerlei enzymen en daarmee een onmisbaar onderdeel voor het verwerken van koolhydraten, eiwitten en vetten, voor het maken van DNA en het speelt een rol in de celdeling.

Maar misschien wel de belangrijkste functie: een goede werking van het immuunsysteem.
Kinderen in derdewereldlanden hebben vaak een zinktekort en krijgen daardoor meer kans op infectieziekten, malaria en longontsteking. Soms helpt het toevoegen van zink aan het drinkwater, om het aantal infecties terug te dringen.

Zink komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals in dierlijke producten als vlees en melkproducten. Of uit planten, zoals graanproducten, maar dat is minder goed opneembaar. En in schaal- en schelpdieren.

Vegetariërs/veganisten moeten daarom goed opletten om voldoende zink binnen te krijgen.

Zinkmethionine is ten opzichte van veel andere gebruikte zinkverbindingen aanzienlijk beter opneembaar. Zink ondersteunt het immuunsysteem want het levert een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in (lichaams)cellen.