Wat is ‘het immuunsysteem’

  1. Wij hebben allemaal een afweersysteem.
    Onze lichaamsbarrières zijn hierin als eerste belangrijk om ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Dat betekent dat onze huid en onze darmen optimaal van kwaliteit dienen te zijn.
  2. Is het virus (of een andere ziekteverwekker) toch door de deur (omdat de schuifdeuren niet goed dicht zaten (lekkende darm), naar binnen gekomen, dan moet ons immuunsysteem in actie komen. In eerste instantie ons aangeboren immuunsysteem en lukt dat niet, ons adaptieve immuunsysteem.
  3. Wat kunnen we doen om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren? Het immuunsysteem moet aan, maar ook weer uit kunnen. Vitamine C en D3 zorgen ervoor dat de witte bloedcellen optimaal hun werk kunnen uitvoeren, en dat er geheugencellen worden geproduceerd. Dus mocht je nog een keer besmet raken met wat voor virus dan ook, weet het immuunsysteem feilloos wat het moet doen.
  4. Waarom stress verminderen? Stress zet ook onze barrières open.

Waarom is alleen gezonde voeding niet voldoende?
Onze hedendaagse voeding bevat onvoldoende vitaminen en mineralen om meerdere redenen. Als eerste bevat de grond waarop groente en fruit tegenwoordig geteeld  wordt nog heel weinig voedingswaarde. De aarde is uitgeput omdat er zoveel van gevergd is de laatste jaren. Ook al omdat er meerdere oogsten per jaar worden geproduceerd, en omdat er eenzijdig geteeld wordt. Vroeger wisselde men de gewassen af, zodat de grond weer bij kon komen in de tussentijd.