Hoe kan ik mijn immuunsysteem boosten?

Er zijn meerdere factoren die meehelpen jouw immuunsysteem sterk te houden. En daardoor onze huid de mooiste versie van zichzelf te laten zijn!

Met behulp van een gezonde leefstijl, aangevuld met enkele stoffen uit de natuur die ons immuunsysteem een duwtje in de juiste richting geven, is ons lichaam beter bestand tegen invloeden van buiten en van binnen. Belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten. Groente en fruit zitten boordevol vitaminen en mineralen. Tezamen met de anti-oxidanten stimuleren we het immuunsysteem en bestrijden we ziekteverwekkers.

Het drinken van voldoende water zorgt ervoor dat je het lichaam beter ontdoet van gifstoffen. En door het drinken van genoeg water help je jouw lymfesysteem en voorkom je dat het darmsysteem te traag wordt.

Voldoende bewegen helpt het immuunsysteem: door een betere bloedcirculatie kan het immuunsysteem ongewenste bacteriën en afvalstoffen goed afvoeren.

Goed slapen is een fact9r die niet altijd gelinkt wordt aan het immuunsysteem. Slapen is “herstel”. Herstel van het immuunsysteem, om indien nodig, ziektekiemen weer beter aan te kunnen pakken.

Last but nog least: Stress helpt ons immuunsysteem bepaald niet. Ons systeem werkt het meest optimaal als “aktie” wordt afgewisseld met ontspanning. Een gezonde balans hierin zorgt voor een optimaal immuunsysteem. Ook ons Oxytocine (“knuffelhormoon”) is hierbij van belang.

 

Eventuele hulpmiddelen hierbij

1. Voldoende inname van Vitamine C is erg belangrijk als anti-oxidant. Dit kan met groente/fruit maar dat is in grote hoeveelheden niet haalbaar. Dus suppletie hiervan is vaak noodzakelijk. Daarnaast speelt Vitamine C een belangrijke rol bij de aanmaak van Collageen en Elastine, welke onze huid stevig houden.

Naast Vitamine C is Zink is van groot belang in het reguleren van de immuunreactie!

Vitamine D en vetzuren EPA en DHA zijn noodzakelijk voor een natuurlijke afweer. Dit kan in de vorm van vette vis, schaal-en schelpdieren/algen of Omega 3 – suppletie.

Vitamine D maken we aan onder invloed van de zon op de huid maar die schijnt niet altijd voldoende. Dus ook hier is suppletie aanbevolen. Voor mensen met een donkere huid is Vitamine D – aanmaak nog lastiger.

2. Door het eten van veel groente/fruit en vezels om de darmen goed te laten functioneren, of gebruik hiervoor Pre- en ProBiotica.  Maar ook bijv. Knoflook is heel goed.

3. Zo min mogelijk stress:  Cortisol speelt een belangrijke rol in de immuunreactie.

Zorg dus voor stress-reducerende activiteiten zoals sporten/bewegen, sauna, massage, meditatie, ademhalingsoefeningen. Daarnaast helpen ook weer Vitamine D en Omega 3 hierbij.

En neem regelmatig een koude douche. De koude prikkel zorgt voor een positief effect op de cortisol gevoeligheid.

 

Onderstaande producten zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit, hoog gedoseerd en zeer goed opneembaar voor het lichaam.

Zink (Methionine)                                              

Zinkmethionine is ten opzichte van veel andere gebruikte zinkverbindingen aanzienlijk beter opneembaar. Het levert een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in (lichaams)cellen.


Vitamine D3 mcg                                                 

Goed opneembaar. Geen onnodige toevoegingen zoals omega 6.                                                            


Omega 3 MSC                                                       

In Trigliceridenvorm, dit is de natuurlijke vorm zoals In ons voedsel en wordt daardoor goed opgenomen


Pre-en ProBiotica                                                                              

Ons meest geavanceerde microbioticum.  Maar liefst 16 stammen: breedspectrum en professioneel. 

Wilt u een bestelling plaatsen, neem dan a.u.b. contact met mij op, zodat ik u eerst een vrijblijvend en persoonlijk advies kan geven hierin, gezien uw levensstijl of overlapping met andere suppletie.