Lifestyle

Waarom is Lifestyle belangrijk voor mijn huid?
Iedereen is op zoek naar een stralende, gezonde huid.

De conditie van je huid wordt o.a. bepaald door goede behandelingen en de juiste producten voor thuis.

Maar ook door je Lifestyle!

En maar voor een heel klein deel door je DNA, zoals de laatste wetenschappelijke rapporten ons leren!

Wat is “Lifestyle”?
Hieronder valt alles wat jij doet in je leven. Oftewel:  hoe leef jij? Een heel belangrijk onderdeel is voeding en voedingssuppletie. Want wat je in je lichaam stopt, zie je terug in je huidconditie. Maar ook sporten en bewegen, stress reduceren, medicijngebruik, slaapritme, drank- en drugsgebruik, roken. Eigenlijk het beste te omschrijven als “Zorg ik goed voor mezelf, mentaal en fysiek”?  Je huid is de spiegel van je ziel!

Je huid is je grootste orgaan en bevindt zich als enig orgaan aan de buitenkant van je lichaam. En het absorbeert maar liefs 60% van wat je  erop smeert.  Ons lichaam bestaat voor 60% uit water. Waardoor onze huid ook voor een groot deel afhankelijk is van water.  ’s Ochtends beginnen met een glas lauw water is zeer goed voor de huid. Koffie en alcohol onttrekken vocht aan het lichaam, dus compenseer dit altijd met een glas water. Door een goede lifestyle wordt ons immuunsysteem sterker. Dit immuunsysteem behoedt ons voor heel veel klachten.

Wat is slecht voor onze huid?
Het weer heeft heel veel invloed op onze huid:  koud, guur weer en wind zorgt voor uitdroging. Terwijl wij bij zon heel goed moeten beschermen voor verbranding en een creme met een SPF een must is. Je voorkomt hiermee pigmentvorming en vroegtijdige huidveroudering. Gebruik dit bij alle vormen van daglicht, niet alleen hartje zomer.

Ook de verwarming werkt uitdrogend op onze huid. Een luchtbevochtiger in je slaapkamer is een goede oplossing. Roken vernauwt de kleine bloedvaatjes in de opperhuid zodat zuurstofrijk bloed de huid niet goed kan bereiken. Daarnaast vermindert de collageenaanmaak en wordt de huid minder elastisch en minder stevig.

De laatste nieuwe onderzoeken wijzen uit dat chronische stress de hormoonhuishouding verstoort en in combinatie met bepaalde lifestyle kan de huid hierop reageren met ontstekingen:  de grote boosdoener van acne bij volwassen.